De'ale scolii

Interviu cu Toni - Intrebarea a Va

Toni ma intreaba:

I: In prezent, locuiesti in Cottbus (Germania), un oras cam friguros, as putea spune, dar, deosebit, prin minunatele lucrari arhitectonice. Ce apreciezi cel mai mult in acest oras ?

R: Cottbus este un oras linistit. Populatia Craiovei, orasul unde am locuit in Romania, era de trei ori mai mare decat a Cottbus-ului.
Imi place mult teatrul din Cottbus, unde am fost din pacate doar odata, dar as vrea sa ma mai duc(nu prea sunt piese pentru mine, dar am sa merg la concerte). Daca vreau sa fac o plimbare pot sa merg in parcul Branitz, cel mai mare parc din Cottbus, sau in parcul Puschkin, care se afla la 50 de metri de locuinta mea, in fata scolii. In Cottbus exista multe obiective turistice. Multor oameni le place turnul Spremberger ( si eu cred ca este interesant). Merg cu placere si la cinematograful din Cottbus. Am fost acolo si la ziua unui coleg. Ma mai duc des pe la Lagune pentru ca imi place sa inot. Sambata ne ducem la cumparaturi pe strada Spremberger sau la Blechen Carre si pentru legume si fructe proaspete mergem in piata din Oberkirchplatz. Vara, cand este cald imi iau inghetata de la Da Capo, o cofetarie din Piata Veche. Acolo se face cea mai buna inghetata asortata cu fructe si sosuri. Pentru excursii cu bicicleta aleg imprejurimile orasului: Peitz sau Burg. Iar acum astept cu nerabdare iarna cand se va deschide piata de Craciun.

3 comments:

Antonio spunea...

Frumoasa descrierea. La partea cu inghetata deja mi s-a facut pofta.

Tania spunea...

Fie painea cat de rea, tot mai bine-n tara mea! Multi romani gresesc gandindu-se ca pajistea e mai verde dincolo. E foarte bine si la noi, ganditi-va doar ca sunt multi care o duc mult mai rau!!

Masaj erotic spunea...

interesanta aceasta descriere...

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit