De'ale scolii

Sfaturi in bucatarie

Orice mancare cu sos este mai gustoasa dacă se tine o jumatate de ora la cuptor inainte de a fi servita la masa.

Pentru a nu se intari, ficatul nu trebuie sarat înainte de a fi fript.

Pentru a inlesni fragezirea unei carni tari, fie de vita, fie de pasare, se poate adăuga, la fiert sau la prajit, putin bicarbonat, in proportie de o lingurita la 5l lichid, sau in sosul din cratita, la 1 kg de carne.

Pentru prajit este bine să se amestece untura cu ulei in parti egale.

Inainte de a frige in untura peste, carne sau zarzavat, acestea trebuie bine zvantate cu o carpă. Numai astfel se vor rumeni frumos.

Supele, sosurile, zarzavaturile capata un gust mai fin dacă li se adaugă puţin unt proaspăt, după ce au fost luate de pe foc.

Untul se pastrează mai multă vreme proaspat daca se tine in apa fiarta cu putina sare, bine racita.






6 comments:

magazin bebelusi spunea...

Bune sfaturile... Un sfat de la mine, gatiti carnea, in tigaie in unt, nu in ulei.

Cristi spunea...

Bune sfaturi insa pentru cei tineri pentru oamenii in varsta sau cu probleme de sanatate nu e recomandat.

Cos de fum ceramic spunea...

Sfaturi excelente pentru toti bucatarii, chiar si pentru mine deoarece imi place sa mai gatesc cateodata:)

Boiler cu serpentina spunea...

Cei mai buni cartofi prajiti se fac un untura!

Anunturi gratuite online spunea...

sfaturi numai bune de pus in practica in bucatarie...numai faza cu untura sa fie egala cu uleiul asta ii cam aiurea nu imi place gustul de untura

Masaj erotic Bucuresti spunea...

da,interesante dar nu sunt chiar foarte de acord la amestecul dintre untura si ulei

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit