De'ale scolii

Valea Elbei a fost stearsa de pe lista patrimoniului cultural mondial

Organizatia UNESCO a sters Valea Elbei din Dresda de pe lista patrimoniului cultural mondial. Motivul este edificarea unui pod de beton si otel peste raul Elba. Acest pod are dimensiuni foarte mari. Potrivit organizatiei UNESCO, acest pod distruge frumusetea si autenticitatea peisajului. Lucrarile la pod au inceput in noiembrie 2007, iar din 2011 se va putea circula cu masina pe cele patru benzi ale podului urias.

Orasul Dresda a avut multe de pierdut deja inainte de decizia organizatiei de a-i retrage titlul de patrimoniu mondial. Pentru decizia de a construi podul s-au confruntat sustinatori si adversari, care au ajuns la dezbateri politice si chiar duamanii personale. Printre cei care s-au opus construirii podului de beton se numara scriitori si artisti din intreaga Germanie.

Organizatia UNESCO le-a sugerat oamenilor Dresdei in zadar sa construiasca un tunel sub rau in locul podului. Tunelul nu ar fi fost mult mai scump decat actuala constructie, din cauza careia Dresda si-a pierdut statutul de patromoniu mondial. Acum, orasul a obtinut un nou pod pentru milioanele de masini care circula prin Germania, dar a pierdut un titlu cultural de rang international.


4 comments:

Anonim spunea...

salut..imi place ce scrii pe blog si mam gandit sa te adaug la blogroll...ma gandeam daca nu vrei sa faci la fel? adresa mea este www.paul-tuns.blogspot.com intra sa vezi daca it place si daca esti de acord cu ce team intrebat.

HenonX spunea...

Au facut un sacrificiu cultural, pentru un castig comercial si economic. Nu stiu daca e chiar atat de rau.

Anonim spunea...

sau cacat pe ei

文章 spunea...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit