De'ale scolii

Valea Elbei a fost stearsa de pe lista patrimoniului cultural mondial

Organizatia UNESCO a sters Valea Elbei din Dresda de pe lista patrimoniului cultural mondial. Motivul este edificarea unui pod de beton si otel peste raul Elba. Acest pod are dimensiuni foarte mari. Potrivit organizatiei UNESCO, acest pod distruge frumusetea si autenticitatea peisajului. Lucrarile la pod au inceput in noiembrie 2007, iar din 2011 se va putea circula cu masina pe cele patru benzi ale podului urias.

Orasul Dresda a avut multe de pierdut deja inainte de decizia organizatiei de a-i retrage titlul de patrimoniu mondial. Pentru decizia de a construi podul s-au confruntat sustinatori si adversari, care au ajuns la dezbateri politice si chiar duamanii personale. Printre cei care s-au opus construirii podului de beton se numara scriitori si artisti din intreaga Germanie.

Organizatia UNESCO le-a sugerat oamenilor Dresdei in zadar sa construiasca un tunel sub rau in locul podului. Tunelul nu ar fi fost mult mai scump decat actuala constructie, din cauza careia Dresda si-a pierdut statutul de patromoniu mondial. Acum, orasul a obtinut un nou pod pentru milioanele de masini care circula prin Germania, dar a pierdut un titlu cultural de rang international.


3 comments:

Anonim spunea...

salut..imi place ce scrii pe blog si mam gandit sa te adaug la blogroll...ma gandeam daca nu vrei sa faci la fel? adresa mea este www.paul-tuns.blogspot.com intra sa vezi daca it place si daca esti de acord cu ce team intrebat.

HenonX spunea...

Au facut un sacrificiu cultural, pentru un castig comercial si economic. Nu stiu daca e chiar atat de rau.

Anonim spunea...

sau cacat pe ei

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit