De'ale scolii

Mancarea traditionala la Praga

Intai trebuie sa spunem ca cehii au o mancare bazata foarte mult pe carne de porc si fainoase si mai putin verdeturi si salate. Asta nu este tocmai bine si de aceea au foarte multi oameni bolnavi cu afectiuni gastrice si cancer de colon.

Knedliky - sunt traditionalele gogosi facute din faina si fierte in apa apoi feliate. Desi in poza au aspect de paine la gust sunt mai degraba asemanatoare cu knödeln doar ca acestea se fac din cartofi (si cred ca sunt si mai sanatoase)


Guláš - este o mancarea bazata pe carne de vita sau vita amestecata cu porc. Se fierge carnea taiata in bucati mici si se face un sos de rosii cu faina (din nou faina). Se serveste cu knedliky.


Smažený Sýr - este o branza prajita pane, asortata cu cartofi prajiti. E f buna dar calorica tare. Se aseamana cu ofenkäse de la nemti.










Cibulačka - este o supa de ceapa foarte apreciata. Se serveste cu paine prajita sau crutoane de paine.





Ca mancare rapida se mai serveste o turta prajita facuta din cartofi si verdeturi, peset care se pune usturoi pisat. Din pacate nu-mi mai amintesc cum se numeste.

Chlebicky - este o mancare rapida, un sandwitch rece. Pe o felie de bagheta frantuzeasca se pun aranjate sunca, pui, friptură de vită, sau salam, ou fiert tare, salata verde, capere, cascaval, rosii, si altele.









Palačinky - sunt clatite umplute cu inghetata si peste care se pune sos caramel si frisca. Foarte bune.


In total trebuie sa spun ca nu m-a impresionat foarte mult mancarea lor, sunt foarte multe asemanari si cu alte culturi vecine cum ar fi Austria si Germania, dar si Ungaria.







La Carmen Hoffmann si la Maya' World gasiti multe mancaruri cu specific german.

1 comments:

Anonim spunea...

La Praga se mananca bine :) dar nu asa de sanatos

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit