De'ale scolii

3 motive pentru a invata o limba straina

In zilele noastre, cand globalizarea isi face prezenta tot mai mult, sa stii una sau doua limbi straine a devenit mai mult decat ceva normal. A devenit o nevoie stricta in multe cazuri.

1. Nevoie Profesionala

Acesta e probabil motivul principal pentru care oamenii invata limbi straine. Multe profesii necesita cunostinte a una sau mai multe limbi straine, depinzand de campul de lucru al slujbei. De exemplu aici la Cottbus daca vine cineva sa ia informatii de la primarie trebuie ca angajatul sa se poata descurca. Cele mai multe slujbe de genul acesta, necesita ca tu sa stii o limba internationala, precum engleza, spaniola, germana sau franceza.

Desi engleza e cea mai comuna limba pe plan international, chiar daca o stii la perfectie nu ar strica sa inveti inca o limba straina daca vrei sa reusesti pe plan profesional. Trebuie sa stim ca cea mai vorbita limba in Europa este limba germana.

2. Premiu Social

Faptul ca stii o limba straina, sau mai multe, e fara doar si poate un premiu social. De exemplu daca vii in Germania si cineva te recomanda la o firma sau undeva si stii limba germana sau o limba de circulatie te poti intelege cu oamenii. Acestia vor fi extrem de impresionati ca poti vorbi cu ei in limba lor nativa si vei creste foarte mult in ochii lor. Cu atat mai mult, daca persoana in cauza se intampla sa fie implicata si intr-o afacere cu tine sau cu firma pe care o reprezinti. Faptul ca ii stii limba poate reprezenta atat un premiu social, cat si unul profesional.

3. Comunicare Familiala

Un cuplu format din persoane cu nationalitati diferite se va intelege de multe ori folosind o limba internationala. Insa, in scurt timp fiecare va vrea sa invete limba celuilalt, nu doar pentru a putea comunica mai bine dar si pentru a-si arata respect reciproc. De exemplu daca un englez este casatorit cu o italianca fiecare dintre ei, in timp, vor invata si italiana si engleza, vorbind-o in casa.

4 comments:

Anonim spunea...

tu cum primesti aloctie si bani de buzunar? ai cetatenie germana?

Anonim spunea...

Nu e nevoie de cetatenie germana pentru a primi alocatie. Este suficient ca sa locuiesti in Germania si cel putin unul din parinti sa lucreze aici.

Adrian Manolache spunea...

este f bine sa stii o limba straina.
te ajuta din multe puncte de vedere.
Have a nice day !

Anonim spunea...

Foarte interesant articol. Felicitari ca ai sesizat asa ceva la varsta ta!

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit