Miru be ne intraba de o mancare traditionala germana. In aceasta perioada este sezonul de Spargel(sparanghel) in Germania. Spargel(sparanghel) este un soi de asparagus foarte apreciat de nemti pentru vitaminele sale (are tot felul de vitamine., potasiu, acid folic etc. Nu ma prea pricep). Eu stiu trei feluri: alb, violet si verde. Trebuie sa scartiie cand freci betele intre ele. Asa vei sti ca este proaspat.
Se poate pregati in foarte multe feluri dar cel mai simplu este asa:
Se iau 500g sparanghel subtire si de fierb circa 5 min in apa cu sare. Daca sparanghelul e prea gros se pot taia mugurii (partea de sus) si se fierb separat 5 minute iar restul cam 10 min.
Se pun frumos in farfurie si de adauga sos olandez (se poate prepara dar exista si de cumparat la supermarket). Langa se pun cartofi fierti taiati cubulete sau felii. Se presara patrunjel tocat marunt.
Pofta Buna!
PS. Exista bloguri tinute de romance in Germania care ofara si retele culinare. Iata cateva:
http://mayas-esprit.blogspot.com/2009/05/sparanghel-cu-bacon-si-parmezan.html
http://carmenhoffmann.blogspot.com/2009/05/frankfurter-kranz-ingrediente-pentru.html
http://veronicascakes.blogspot.com/2009/05/rubarba.html
Die Welt reißt das 1,5-Grad-Klimaziel – und zwar jetzt
Acum 36 de minute
6 comments:
Se zice sparanghel.
merci mult,îţi sunt recunoscătoare.o să încercăm şi noi să preparăm,dar nu ştiu cât de bun poate să iasă din mâna noastră.în orice caz,atât imaginile postate de tine,cât şi cele de pe blogurile recomandate mi-au făcut poftă!
sa vada ochiul meu..ai reusit :-/
Pai si de ce nu corectezi daca ti s-a zis ca se spune sparanghel? Ca doar nu toti cititorii tai stiu germana, si pe blog trebuie sa te gandesti si la ei, nu conteaza ca ii zici tu spargel din obisnuinta.
Draga Policrate totdeauna esti asa de dur?
Eu am incercat sa mananc sparanghel dar nu-mi place absolut deloc!!!O avea multe vitamine ,o fi sanatos dar nu pot!!!
Trimiteți un comentariu