De'ale scolii

Primele case

Arheologii au descoperit resturi ale primelor case din satul preistoric si au facut o descriere a acestora:cum aratau oamenii si cum locuiau in aceste case.

Casele aveau pana la 25 de metri lungime, 5-6 metri latime, si pana la varful acoperisului aveau cam 7 metri inaltime. Structura caselor era facuta din stalpi din lemn tare, peretii erau facuti din pamant amestecat cu paie pe o structura de bete subtiri. Acoperisul era facut din paie, puse pe o structura de stalpi de lemn. La intrare aveau usi de lemn iar lumina patrundea in casa prin gauri lasate special in pereti (viitoarele ferestre). Aceste gauri se acopereau cu sipci si blanuri de animale. In aceste case existau toate obiectele necesare unei familii mari (parinti, copii, bunici, veri si alte rude).

Casele erau impartite in zone corespunzator cu activitatea desfasurata: zona de locuit in timpul zilei, zona de dormit, zona de lucru si pregatire a alimentelor, locul de dormit al animalelor, si, de obicei, zona de pastrare a cerealelor.

Casele erau construite una aproape de cealalta, fapt care ajuta la comunicarea dintre oameni. Ele arau inconjurate cu santuri si garduri pentru a fi aparate de animale salbatice. Santurile mai erau folosite si pentru a impinge in ele animalele vanate.
Scheletele de caini descoperite arata ca oamenii foloseau cainii pentru apararea caselor.


0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit