De'ale scolii

Reciclarea in Germania

Nemtii au o vorba: "sportul nostru preferat este reciclarea" :D. Culmea ca nu glumesc. La ei totul se recicleaza. De la pet-uri, pana la hartie, electrocasnice si mobila. Partea mai frumoasa din toata afacerea asta, ca si primesc bani.

In orice supermarket din Germania exista un aparat (in dreapta il vedeti) pentru reciclarea sticlelor de plastic. Bagi sticlele in el si el la sfarsit iti da un bon, iar cand te duci la casa poti sa ridici banii de pe bon. 25 de eurocenti pe sticla, eu zic ca nu e putin. De multe ori vad batrani cu 2 sacose pline de sticle pentru reciclat sau tineri, ceea ce nu vedeam in Romania. Mobila cand se muta, o pun pe strada si nu de putine ori se intampla sa treaca cineva pe acolo si sa vada un scaun care lui i se pare bun si sa-l ia acasa.

Resturile menajere trebuie separate (hartie, plastic, altele). Daca gunoierii vad ca nu ai separat resturile menajere iti lasa un bilet care te atentioneaza si daca nici a 2-a cand vin sa-ti ia gunoiul nu e seperat cheama politia. Restul e de la sine inteles ca te asteapta o amenda usturatoare.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit