De'ale scolii

100 de pasi pe minut, timp de 30 de minute, pentru a fi sanatosi

Cercetatorii de la San Diego State University au facut un studiu. Concluzia acestui studiu este ca noi trbuie sa facem 100 de pasi pe minut, timp de jumatate de ora. Aceasta este reteta pe care trebuie sa o urmam, de cinci ori pe saptamana, ca sa ne mentinem in forma. Cercetatorii de la San Diego State University au testat 97 de persoane sanatoase, cu varsta medie de 32 de ani.

In general, barbatii trebuie sa faca intre 92 pana la 102 pasi pe minut, pentru ca inima lor sa aiba o activitate moderata, in timp ce femeile intre 91 si 115 de pasi pe minut. Nu avem nevoie de un aparat special pentru numarat pasii, pentru ca exersand ar terbui sa ne dam seama de ritmul pe care ar trebui sa il avem. Ken Fox, profesor de sport si sanatate la Bristol University, a declarat ca 100 de pasi pe minut este pentru persoanele sanatoase. Persoanele supraponderale si obeze se misca mai greu si e mai greu pentru ele sa slabeasca, de aceea, trebuie sa se miste treptat.

Sursa

1 comments:

crok spunea...

mersul pe jos e foarte buna.Numai sa fie si vreme buna :)) urasc persoanele sedentare ~X( nu merg pe jos,nu un fotbal sau un sport,nu iesit la o plimbare! hate those ...

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit