De'ale scolii

Castelul Glamis - Cel mai faimos castel bantuit din Scotia


Cel mai faimos castel bantuit din Scotia este castelul Glamis. Din 1372, castelul se afla in custodia contilor de Strathmore. Regina actuala a Marii Britaniei, Elisabeth, a fost nepoata celui de-al 14-lea conte de Strathmore, iar printesa Margareta a Marii Britanii s-a nascut aici (1930).


Castelul are o istorie sinistra: in secolul al 11-lea, regele Malcolm al III-lea a fost omorat aici si la fel si regele Duncan care apare si in piesa lui Shakespeare, Macbeth. In secolul al XVI-lea, vaduva unui lord Glamis, lady Janet Douglas, a fost arsa pe rug ca vrajitoare, intrucat a incercat sa-l asasineze pe regele James al V-lea.


Exista o mare varietate de legende asociate cu castelul Glamis. Cea mai renumita legenda se refera la monstrul de Glamis, care are legatura cu un copil hidos. Se spune ca monstrul a fost pastrat in castel toata viata sa, fiind inchis intr-o anumită camera. O alta versiune a legendei spune ca la fiecare generatie a familiei un copil-vampir este nascut si este zidit in acea camera. Totodata, se mai spune ca oaspetii care stau la castel, atunci cand atarna prosoapele la fereastra, acestea isi indreapta pozitia spre camera zidita a monstrului.


4 comments:

Filme Online spunea...

imm da nu l-am incercat :)) deci nush daca e bantuit :P

Generator abur spunea...

Nu stiam despre acest castel, interesanta povestea despre el si un pic infricosatoare:)

Jocuri spunea...

Castel bantuit? Imi plac foarte mult povestile cu castele bantuite si tot ce are legatura cu asta. Foarte infricosator. Mi-as dori sa-l vizitez :))

Barbie Jocuri spunea...

Ce titlu pare infricosator dar mie imi plac povestile astea,dar nu prea cred tot ce se spune e un castel ca toate celalalte as sta acolo pe bune :)) sa vad ce se intampla

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit