De'ale scolii

Cat zahar mancam intr-o zi?

In societatea occidentala, un numar ingrijorator de mare de adulti consuma, zilnic, o cantitate de zahar foarte mare, fara ca macar sa fie constienti ca mananca nesanatos de multe glucide. Datele provin dintr-un studiu realizat in SUA , pe 6.000 de adulti, intre anii 1999 si 2006. Studiul a aratat, de asemenea, ca multi oameni pur si simplu nu sunt constienti ca mananca prea mult zahar, deoarece nu realizeaza faptul ca multe alimente gata preparate, prezente in mod obisnuit in dieta lor, il contin in cantitati foarte mari.

Popularele cereale pentru micul dejun, de pilda, sunt indulcite cu cantitati mari de zahar; la fel si majoritatea bauturilor racoritoare care se gasesc pe piata. In cadrul studiului, participantii au fost impartiti in cinci grupe, in functie de cantitatea de zahar consumata zilnic; iar rezultatele au aratat ca aceia care consumau cel mai mult zahar mancau, practic, echivalentul a 46 de lingurite pline. Acestia sunt si cei la care s-au descoperit cele mai mari valori ale colesterolului in sange.

4 comments:

Anonim spunea...

ingrijorator,va dati seama?

calivita spunea...

De aia cel mai bine e sa mananci acasa ce gateste mama!

Cos de fum spunea...

Bun articolul tau, eu nu prea mananc dulce nu ma omor cu dulciurile. Cunosc o persoana care mananca zahar cu lingura, nu poate sa se abtina.

Sobe pe lemne spunea...

Consumul de zahar obisnuit ar trebui inlocuit cu zaharul brun macar daca nu putem renunta definitiv la el!

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit