De'ale scolii

Zeppelinele zboara din nou

Zeppelinul este un aerostat dirijabil cu un schelet construit dintr-un metal usor, care se mentine in aer datorita unui gaz mai usor decat aerul pastrat in compartimente special amenajate. Numele i se trage de la contele Ferdinand von Zeppelin care a realizat in primii ani ai secolului XX acest tip de aerostat, folosit pana in1940 pentru transportul de marfuri si persoane. In primul razboi mondial Germania a folosit zeppelinele pentru bombardament.

In anii 30 ai secolului trecut zeppelinele efectuau zboruri transatlantice, putand transporta mai multi pasageri, in conditii mai comode decat avioanele de atunci. Incepand din deceniul al cincilea al secolului trecut, zeppelinele nu au mai fost folosite, fiind inlocuite de avioane si elicoptere.

In ultimul deceniu, zeppelinele au reaparut. Aici puteti admira imagini ale zeppelinelor construite in zilele noastre, elegante si comode, fiind construite de BMW. Incepand din acest an, o companie germana ofera numeroase zboruri de agrement cu zeppelinul in Europa. Majoritatea zeppelinele sunt utilizate pentru zboruri de agrement in diverse tari din lume.



0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit