De'ale scolii

Pe piata jocurilor video din Germania nu exista criza

In perioada 20-23 august, iubitorii jocurilor video si pe computer au avut ocazia sa viziteze cea mai mare expozitie de jocuri din Europa, organizata in orasul Köln. Aproape fiecare al patrulea german este un impatimit al jocurilor pe calculator. In prima jumatate a acestui an, in intreaga tara au fost vandute circa 25 de milioane de unitati. Astfel, cifra de afaceri in domeniu a crescut cu 2% in raport cu cea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut.

In Germania, industria jocurilor pe calculator s-a transformat intr-un factor economic important. In 2008, cifra de afaceri obtinuta numai din comercializarea de software a fost de 1,6 miliarde de euro, iar din hardware - 2,7 miliarde de euro. Succesul se datoreaza noilor jocuri aparute pe piata in 2007. Consolele portabile Nintendo DS si Playstation au contribuit decisiv la aceasta crestere spectaculoasa.

Piata jocurilor video a fost dominata de Wii - care detine recordul mondial la vanzari in istoria acestor jocuri. Varsta medie a utilizatorilor a crescut si, ca o noutate, din statistici reiese ca fiecare al treilea jucator este de sex feminin. La Gamescon 2009 in orasul Köln au participat peste 450 de firme din 31 de tari. Circa 200.000 de vizitatori, printre care multi jucatori inraiti, au avut ocazia sa vada, dar si sa testeze, cele mai noi creatii. Prezentate in premiera absoluta au fost aproape 150 de produse.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit