De'ale scolii

Mai putini turisti in Germania

Ca urmare a crizei economice, Germania a pierdut 1,3 milioane de turisti straini in perioada ianuarie- mai 2009, in comparatie cu primele luni ale anului precedent. Institutul German de Statistica a inregistrat de asemenea o scadere semnificativa a rezervarilor facute de turistii germani, la unitatile de cazare din Germania, de 2%, respectiv peste 2 milioane de persoane, in comparatie cu anul 2008.

La structurile de primire turistica din Germania, cele mai multe rezervari au fost facute de catre turistii olandezi- peste 2,9 milioane, in prima jumatate a anului 2009. Numarul acestora a crescut chiar cu 1,9% fata de aceeasi perioada a anului 2008.

Cea mai mare diferenta a fost insa inregistrata in randul turistilor britanici si americani, cu 12,5% mai putine innoptari. Conform datelor furnizate de Institutul German de Statistica, hotelurile, pensiunile si camping-urile, au gazduit in total pana in luna mai 18,6 milioane de turisti, in comparatie cu 19,9 milioane, in primele 5 luni ale anului trecut.

Totusi, vestea buna este ca turismul in capitala germana a fost mai putin afectat de criza economica decat cel din alte metropole europene. In timp ce numarul turistilor a scazut in primele 5 luni ale anului 2009 cu 8,8% in Paris, 8,3% in Madrid si 7,1% in Viena, Berlinul a fost vizitat pana in luna mai de peste 1,7 milioane de persoane, ceea ce reprezinta o crestere de 0,6% fata de perioada ianuarie- mai 2008.

Si in Berlin au venit insa cu peste 23% mai putini turisti din Marea Britanie, iar numarul sosirilor din Statele Unite a scazut cu 14,2%. La echilibrarea balantei au contribuit in mare masura turistii italieni, cu o crestere de 20%, fata de anul trecut, cei danezi, cu un plus de 12,1% si turistii francezi, care au rezervat cu 10% mai multe locuri de cazare in Berlin, decat in luna mai 2008.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit