De'ale scolii

Cat de bine sunt cotate in SUA produsele "Made in Germany"?

Industria producatoare de aparate casnice din Statele Unite se afla in criza. Acum insa, bransa se reorganizeaza si producatorii germani vad sansa de a se etala pe piata americana. Administratia de la Washington se orienteaza acum spre produse cu consum mic de energie. Criza imobiliara afecteaza intreaga bransa deosebit de puternic si diminueaza veniturile firmelor care produc si distribuie produse casnice precum masini de spalat rufe, cuptoare sau frigidere.

Firmele germane au in acest domeniu un avantaj net fata de firmele americane: "Producatorii germani ii depasesc pe cei americani atat in privinta calitatii tehnologiei şi a "duratei de viata" a aparatelor cat si in ceea ce priveste consumul de energie al produselor. In plus, marca Made in Germany are o reputatie foarte buna in Statele Unite. Firmele germane au astfel toate conditiile de a se pozitiona pe locul intai pe piata", spune Roland de Fries.

Firmele germane sustin ca produsele lor au o durata de viata de 20 de ani. Un studiu al cotidianului "New York Times" a relevat de curand ca fiecare a cincea masina de spalat produsa de o firma americana se strica ireparabil dupa doar cinci ani. Iar 37% din frigiderele produse si vandute in Statele Unite sunt bune de aruncat dupa numai trei ani. Comparativ: concernul german Miele face reclama produselor sale garantand o "durata de viata" pentru o masina de spalat de cel putin 20 de ani.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit