De'ale scolii

Zilele Enescu de la Stuttgart

Festivalul George Enescu la initiativa lui Luminitza Petre, violonista Orchestrei de Stat din capitala landului Baden-Württemberg, are loc intre 21 si 24 mai. Evenimentele sunt gazduite de cel mai important centru cultural din Stuttgart - "Liederhalle". Complexul "Liederhalle" atrage anual numeroşi vizitatori, salile de concert avand o acustica foarte buna.

Festivalul s-a deschis pe 21 mai cu un concert sustinut de Camerata Enescu Stuttgart. La concurs participa 25 de muzicieni, pe de o parte originari din Romania, stabiliti la Stuttgart sau in alte orase germane si europene, pe de alta germani carora le place opera marelui compozitor roman, George Enescu. In oamenii pot asculta piese de Geroge Enescu, Dan Dediu, Wolfgang Amadeus Mozart si Ludwig van Beethoven.

Zilele Enescu de la Stuttgart se vor incheia duminica, 24 mai, cu un concert sustiunut de doua tinere pianiste, Madalina Slav si Tamara Kordzadze, sub motto-ul "Rhapsody in two". Spectacolele încep în fiecare seara la orele 19. Festivalul George Enescu Stuttgart se afla la a doua editie, dupa ce prima a avut loc in octombrie 2007 si cu sprijinul Festivalului Enescu din Heidelberg.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit