De'ale scolii

Cine a inventat radioul

Radioul este o inventie pe care o putem folosi pentru a trimite si a primi informatii prin aer si chir departe in spatiu, fara a conecta fire. Undele radio sunt o forma de energie care calatoreste prin aer; sunt pretutindeni, dar noi nu suntem constienti de prezenta lor pana in momentul in are deschidem aparatul radio si il reglam pe o anumita frecventa. Dar cine a inventat radioul?

In 1895, italianul Guglielmo Marconi a construit primul aparat de radio care putea transmite mesaje folosind undele radio. Aparatul sau producea unde radio realizand o puternica scanteie electrica. Sistemul a fost numit "fara fir", deoarece semnalele erau trimise prin aer, nu de-a lungul unui cablu. In 1901, Marconi a transmis primul semnal radio peste Atlantic. Circa 20 de ani mai tarziu, a inceput difuzarea de emisiuni radiofonice publice.

3 comments:

Anonim spunea...

Foarte frumos post. Radio-ul a fost o descoperire extraodinara. Doar imaginati-va ca nu se putea comunica mai nimic intre Europa si America. Numai prin scrisori care erau duse cu vapoarele. Faceau minim 10 zile.

Odata cu radioul a inceput era comunicarii. Si radioul romanesc are o istorie foarte veche si frumoasa.

Anonim spunea...

Bravo! Frumos post.

Anonim spunea...

Din pacate acest post este incorect, Radioul a fost descoperit de Tesla !

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit