De'ale scolii

Prima impresie pe care mi-a lasat-o orasul Cottbus

Prima impresie pe care mi-a lasat-o orasul Cottbus cand am venit in Germania a fost legata de biciclete. Prea multe biciclete. Oamenii oriunde ar pleca (la magazin, la cineva in vizita...). se duc cu bicicleta. Sunt foarte putini oameni care calatoresc cu masina personala. De fapt, nu prea sunt si oriunde te uiti, nu poti sa nu vezi biciclete. Uneori vezi cu zecile, asezate frumos in fata intrarilor. Doamne, domni imbracati elegant, oameni tineri, oameni in varsta - pe biciclete. Biciclete vechi si noi, mai scumpe sau mai putin pretentioase, dupa gusturi. Fiecare trotuar este impartit in doua parti, o parte pentru oameni si o parte pentru biciclete. Oamenii nu au voie sa mearga pe banda de biciclete si bicicletele nu au voie sa mearga pe partea oamenilor.
Si sa nu credeti ca nu au masini. Toti nemtii au masini :)

Un al doilea lucru important pe care l-am vazut vizitand orasul Cottbus, este ca exista foarte multe parcuri si zone verzi. Daca te uiti de la fereastra camerei mele poti sa vezi un parc, mai mic. In fata scolii mele este un parc mai mare, iar cel mai mare si mai frumos parc din Cottbus este Parcul Branitz, care a fost amenajat in anul 1772 pe lunca raului Spree. Este un parc foarte vechi cu pomi foarte batrani si plin de animale.

Mai este un lucru pe care in Romania il vedeam des si aici deloc: Gunoaiele pe strada. Aici, in Cottbus niciodata nu o sa vedeti gunoaie pe strada. Cand am venit u in Germana (acum doi ani), nu era decat la marginea orasului un servetel pe jos. Acum mai sunt dar, pot sa zic ca sunt 3 sau 4, in centrull orasului. In cartiere nu sunt in general.

6 comments:

Anonim spunea...

si zoso a scris cam despre acelasi subiect. e bine ca oamenii merg cu bicicleta. miscarea face bine

Unknown spunea...

Zoso nu a scris despre Cottbus. El doar a vizitat candva Berlin-ul intr-o excursie scurta.

Anonim spunea...

zoso a scris despre germania si da berlin in mare parte. insa subiectul abordat este acelasi.
zici ca el doar a vizitat berlinul intr-o excursie scurta? de unde scoti asta? el locuieste in berlin, germania.

Anonim spunea...

@anonim: Pe cine intereseaza ca zoso a vizitat Germania, ca locuieste in Germania sau ca abordeaza acelasi subiect? Fiecare scrie ce vrea...

Apropo: Nici eu nu stiam ca locuieste in Berlin.

Anonim spunea...

Pai te cred ca in Germania toata lumea circula cu bicicleta. Este bine. Dar in Romania nu ai unde...

Anonim spunea...

Pai scrie la pagina - cine este zoso? (http://www.zoso.ro/about-me)

"Q: E adevărat că ai fugit din România?
A: Temporar, da. Rezidez în Kreuzberg, Berlin, Germania."

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit