De'ale scolii

Padure ecuatoriala

Aceste paduri dese, umede sunt intalnite mai ales in apropierea Ecuatorului. Ele adapostesc mai multe tipuri de plante si animale decat toate celalalte habitate la un loc. Cele mia mari paduri ecuatoriale ale planetei sunt padurile ecuatoriale din America de Sud, Africa si Asia de sud-est, unde este un climat intotdeauna cald si umed. Deoarece la Ecuator nu este niciodata iarna, nimic nu opreste cresterea plantelor. Rezultatul este o imensa varietate de copaci, ciuperci, liane si epifite (plante care cresc pe corpul altor plante).

Cu toate ca aopera doar o sesime din suprafata Pamantului, padurile ecuatoriale adapostesc aproximativ trei patrimi din speciile de animale si plante cunoscute. Oriunde ai privi gasesti anumite plante inflorite sau cu fructe, deci aici se gaseste in permanenta hrana pentru pasari, lilieci, serpi, insecte, broaste, antilope, maimute si un adapost pentru alte animale. Cele mai multe animale traiesc in copaci. Animalele padurilor tropicale s-au adaptat la viata in copaci. Lenesul isi foloseste ghiarele incarligate pentru a se deplasa din ramura in ramura.

Departe de Ecuator exista paduri formate in zone de coasta, unde vanturile care bat spre tarm aduc tot timpul ploaie. Acestea sunt asezate in principal in nord-vestul Americii de Nord, sudul Republicii Chile si al Tasmaniei, in sud-estul Australiei si al Noii Zeelande. Arborii dominanti sunt molizii rosii sisitka, in emisfera nordica, si fagul antarctic in emisfera sudica. Unii dintre arborii din zona temperata sunt chiar mai inalti decat cei din padurile tropicale, dar flora si fauna nu sunt atat de bogate.
Zone intinse ale padurilor ecuatoriale din regiunile Amazonului, Congoului si Malaeziei au fost distruse datorita producerii cherestelei. Arii vaste au fost taiate pentru a face loc plantatiilor de cauciuc, cafea, bananieri si trestie de zahar sau pasunilor pentru vite. Padurile ecuatoriale joaca un rol important in mentinerea unui climat sanatos al planetei. Ele contin si multe plante medicinale. Organizatii internationale incearca sa protejeze padurile care au mai ramas pe Pamant.

Padurileecuatoriale sunt alcatuite din mai multe etaje. Baldachin (stratul de deasupra copacilor) este deobicei la 30-50 metri deasupra solului, unde trunchiurile zvelte se ramifica intrun ciorchine de crengi, dar cel mai inalt arbore atinge 60 metri inaltime. Etajul de dedesubt, lipsit de lumina sub acest baldachin, consta in trunchiuri de copaci acoperiti cu liane (plante agatatoare), innodate de alte plante agatatoare. Solul padurii este surprinzator de lipsit de dezordine. Frunzele, fructele, excrementele si corpurile animalelor care cad pe sol se descompun cu repeziciune; elementele lor chimice sunt imediat preluate de radacinile plantelor, pentru crestere. Este cel mai eficient sistem de reciclare a naturii.

13 comments:

Anonim spunea...

bv

SaTaNiStU666 spunea...

muie voua.taicameu a murit in padurea asta.as vrea sa vina drakul sa o defriseze cu tot cu voi :>

Anonim spunea...

asta se rezolva k io is diavolu:>
cat despre kkt asta de referat ii naspa si plictisitor ..
altu mai bun chiar nu ati gasit?/:)

Anonim spunea...

taceti incultilor )):))ce prosti asta ii tema mea la geogra iei nu tree sa fac eu referat:))=))

Anonim spunea...

da sigur taicatu a ,,murit acolo,,:-@

Anonim spunea...

da sigur cine cauta referate daca da poze :)) =))

Anonim spunea...

asa si asa referatu xdxdxdxdxdxdxd

Anonim spunea...

cand eram eu in viatile anterioare acum 700000 de ani eram un gomorit asa arata un pacatos

Anonim spunea...

mai bine jucati LoL decat se comentati aiurea https://signup.leagueoflegends.com/en/signup/index?ref=4da2a6c807429452546105

Anonim spunea...

e f bun referatul
bv voua

Anonim spunea...

NOrmal Referat bravo!!!! :) ;)

Anonim spunea...

Ma ajutat mult acest referat mersi !!!!!
Bravo!!! :) :) :) :):D ;)

文章 spunea...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit