De'ale scolii

Earth Hour 2009

Miscarea Earth Hour a inceput in orasul Sydney, Australia. Pe 31 martie 2007, 2,2 milioane de persoane si 2100 de companii din Sydney au stins luminile timp de o ora. In 2008, evenimentul a devenit unul global, antrenand 100 de milioane de oameni din 35 de tari. Embleme ale oraselor participante, precum Golden Gate Bridge din San Francisco, Colosseum-ul din Roma sau panoul Coca-Cola din Times Square, au ramas in intuneric, ca simboluri ale sperantei pentru o cauza din ce in ce mai importanta pentru omenire.

Un apel la responsabilizare, iniţiativa si la solidaritate, toate menite sa construiasca un viitor sustenabil. Anul acesta "Ora Pamantului - Earth Hour" este sarbatorita in data de 28 martie 2009 (astazi), de la 20:30 la 21:30, de fapt acest lucru se va intampla in fiecare an in ultima zi de sambata a lunii martie. Ce putem face fiecare dintre noi daca ne pasa?

In primul rand putem stinge lumina, putem scoate din priza TV-ul, calculatorul, laptopul (chiar si in stand-by consuma curent), frigiderul (intr-o ora nu se strica mancarea de post din frigider), putem inchide centrala termica, putem uita ca avem masina si putem merge pe jos sa ne plimbam in parc si putem spera ca municipalitatea se va alatura initiativei si va opri iluminatul public pentru o ora, ca vor fi oprite de asemenea si mijloacele de transport in comun, ca va exista solidaritate in a ne arata recunostinta fata de acest pamant care inca ne mai suporta lipsa de civilizatie si lipsa de implicare continua.

Hamburg este unul dinter putinele orase din Germania, care nu au vrut sa ia parte la aceasta actiune, pentru ca este un oras mare si multi oameni trebuie sa munceasca in acest timp. Binenteles, ca dupa putin timp, Hamburg-ul a anuntat ca va face parte. WWF afirma ca pana acum s-au inscris 2398 orase din 83 tari. 5481 de organizatii si 18.783 de firme vor sa economiseasca curent astazi. In Berlin se vor inchide luminile pentru o ora la Roten Rathaus, luminile de pe strazi, la Reichstag...

Acestea sunt orasele, din Europa, care s-au inscris pana pe 24 martie:







Arata ca-ti pasa! Nu fi nepasator!


2 comments:

Boogie spunea...

Frumos post! :) Macar atat putem face si noi...1 ora nu e mult.
Este si www.orapamantului.ro insa earthhour.org mi se pare ceva mai bun, cu mai multe informatii. Pacat ca multi se vor uita la meci astazi pentru ca incepe la 20:45. (Romania - Serbia) Ei nu vor stinge televizorul, dar macar sa stinga lumina...

Unknown spunea...

Eu cred ca este mai bine sa te uiti la televizor cu lumina stinsa.

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit