De'ale scolii

Alti bloggeri romani din afara tarii

Pe blogul lui Vic am gasit aceasta lista:


IMPREUNA - Pur si simplu un blog - Blogul unui basarabean ce locuieste in America. Are un talent innascut la scris. Subiectele (textele is lungi majoritatea) is legate de viata in America si diverse lucruri care privesc Basarabia.

Pauza de cafea - Blogul lui Madalina si Mihai. Locuiesc in Canada si scriu despre aproape orice. Ma delectez cu articolele lor, in special cele cu subiecte din IT, de cateva luni bune. Imi place.

www.eduard.ro - Roman stabilit in America. Informatician si pasionat de fotografie, lucreaza la Microsoft. Un tip exclusivist, face selectie riguroasa la comentarii asa ca daca esti pus pe spam iti pierzi timpul de pomana.

Situatii - Vancouver - Canada. Blogul unui roman ce a lucrat la Microsoft. Self-sufficient si certaret. Scrie bine.

cafeina.ro - Montreal. Subiecte legate de Canada in special dar nu numai.

Un roman plimbaretz - Cristi face studii in USA. Pasionat de plimbari. Are o colectie de poze frumoase si cateva filmulete.

munteanuk.blogspot.com - Blogul unui roman care traieste in United Kingdom. Subiectele fac referire la diverse aspecte din viata pe taram britanic.

dorianduma.blogspot.com - Blogul unui roman in Canada. Scris putin alambicat sau poate is diacriticile de vina ;)

Canadian immigrant song - Un torontez de-al meu. S-a apucat de bloguit acum vreo 3 ani in urma. Este IT-ist. Scrie si el despre Canada cu gandul la frumoasele meleaguri transilvanene de unde se trage. Pasionat de radio, concerte si evenimente din Downtown-ul torontez.

Poveste despre America - blogul unei romance din Chicago, pasionata de marketing. Scrie foarte bine. Subiectele sunt legate de experientele sale personale in America. Este foarte atenta la politica americana.

Valentin & Deimante Cofaru - Un blog cu foarte multe fotografii din America. Valy isi expune pe blog trairile sale de-a lungul si de-a latul Americii.

Viata in Florida - Blogul unei romance din Florida. Scrie rar insa subiectele sunt interesante.

Vivi’s developer blog - Blogul unui roman din New York. Lucreaza la Google. Un jurnal online interesant in lumea new-york-eza. Il recomand cu caldura.

Casa de nebuni - Blogul unui basarabean ce traieste in America. Povesteste pe blog despre aspecte din societatea americana dar nu numai.

Alex Brie - castigator al olimpiadelor nationale la matematica, traieste in USA unde lucreaza in domeniul IT. Un tip fascinant prin implicarea si promptitudinea cu care raspunde la comentarii. Subiecte mai mult decat interesante.

Canadian stories - Blogul unui roman din Canada. Scrie foarte multe articole despre Romania si din cand in cand despre Canada.

George Zamfir - Un blog pe care l-am citit integral. Blogul unui roman, torontez de-al meu. Lucreaza in IT dupa ce a facut studiile universitare aici. George e putin nehotarat daca sa-si mai tina blogul sau nu. Eu zic ca merita o incurajare. Hai George! ;)

Also Sprach Zamolxis - Un tip ce lucreaza in IT, torontez si el. Uneori nu reusesc sa-i termin articolele foarte lungi si parca prea elaborate pentru un blog. Site-ul se incarca putin cam greu din cauza multelor chestii din sidebar. Te provoaca la concursuri iar premiile sunt din sfera web.

Updates, Live - blog pe care scriu mai multi. Subiecte lungi si in limba engleza majoritatea. Se refera la carti, piese de teatru si alte chestiuni ce tin de cultura.

Sarma, scotch si maple syrup - Andix traieste in lumea lui rece, nu foarte departe de cercul arctic (intr-un orasel langa Slave Lake - Canada). Scrie, dar cu un scris dezghetat, despre canadieni, gadgeturi, chestii de prin IT si altele.

Light play - Alexandrina locuieste in Toronto. E pasionata de fotografie iar pe blogul ei cel nou scrie, admirand superba priveliste de la balconul apartamentului ei din Downtown, despre aspecte din societatea canadiana si chestiuni din cotidian. Apropos blogul e mai mult in engleza.

Sarba in caruta - Lola se lauda cu viata ei din New York (cine nu ar vrea sa traiasca acolo?). Blog cu multe retete de mancare, vegetariene mai ales. Cand intru trebe sa am grija sa fiu satul. Recunoaste ca este gurmanda fara leac.

Ina Bixade - alta new-york-eza, Ina povesteste foarte multe lucruri despre New York. Multe poze personale pe blog. Scrie rar dar cand scrie ai de citit.

Blogul lu’ GRAŢI - Un roman ce locuieste in America. Scrie chestii scurte in special despre evenimente sportive din USA iar uneori despre subiecte hot.

Viata in Canada - Blogul unei familii de romani din Montreal. Subiectele fac referire la viata de zi cu zi din metropola frantuzita si are o gramada de informatii despre costurile vietii de aici.

Cristi Roman - un roman din Europa de data asta, Cristi Roman traieste in Dublin - Irlanda. Scrie despre sport si viata de irlandez cu talent jurnalistic, pentru ca si este jurnalist prin profesia imbratisata de cativa ani buni.

Blog de ziarist ratat - blogul unei romance din USA. Scrie pe el din iulie 2007 despre viata pe continentul american. Foarte multe articole. Probabil cel mai prolific blog pe care il citesc.

Pofte si prapadele boeme - o romanca din Chicago, scrie fara incetare despre situatii din viata de zi cu zi, despre dragoste si prietenii si multe altele. I-ar prinde bine o cariera in presa sau macar daca s-ar pune pe scris o carte.

Lucian Stanciu - Jurnal de expat în Austria - Dupa o cariera de jurnalist in Romania, s-a mutat cu serviciul in Austria unde detine un scaun de manager intr-o locatie turistica. Hehe, trebuie sa fie o viata de vis pe acolo. Asa reiese din fotografii si scriitura lui Lucian.

Life is short ,Play hard! - Daniel Ciobanu locuieste in Aspen - USA. Daniel este basarabean. Scrie despre frumoasa zona unde sta si despre americani.

Zimbrul - Blogul unui roman din UK. Scrie despre viata de acolo si isi propune sa scrie cat mai multe articole gen stire despre romanii ce locuiesc in Marea Britanie. Posteaza articole si pe blogul cu stiri din diaspora.

Jurnal de America - jurnalul de America al unei sibience. Poveste o gramada de lucruri interesante despre cum e sa faci shopping in America si mai ales povesteste cu generozitate despre calatoriile ei de vis din Florida.

What? - “scrierile unui om departe de casa, care munceste, invata, se joaca, iubeste, si mai ales traieste in minunatul New York.”. Mai bine de atata nu puteam nici eu sa o descriu :P Acum e in Argentina. Lasand gluma la o parte pot spune ca sunt destule de citit si aici. Cu ocazia asta am ajuns si la o concluzie: femeile scriu mai mult decat barbatii! Clar :)

deea // supermagnet - blog recent descoperit. Proprietarul e o romanca ce traieste in Manchester, UK. Daca vrei sa stii cum se pregateste un student pentru licenta in UK, citeste.

Romanian in Japan - blogul unui roman ce traieste din 2003 in Japonia. N-am apucat sa-i citesc blogul prea mult pentru ca i l-am descoperit recent dar cu siguranta ca e unul interesant, cel putin pentru faptul ca e vorba de Japonia.


2 comments:

Amalia spunea...

Iti multumesc ca m-ai preluat si pe mine de la Vic si ma bucur sa te intalnesc virtual.

Unknown spunea...

Si mie mi-a facut placere sa va intalnesc.

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit