De'ale scolii

Echipa nationala a Germaniei: o echipa multiculturala

Peste jumatate din juctorii din nationala Germaniei la Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud, care incepe astazi, provin din strainătate. Fotbalistii de origine straina din selectionata Germaniei provin din opt tari diferite. Parintii unor jucatori din actuala echipa nationala provin din Bosnia-Hertegovina, Turcia, Ghana, Tunisia, Spania, Nigeria si Polonia.

Unul dintre favoritii fanilor germani e Helmut. De fapt, poarta doar porecla "Helmut". In realitate il cheama Cacau si s-a nascut in Brazilia, la Sao Paolo. Atacantul a venit in Germania cu 10 ani in urma, ca membru al unei trupe de samba. Datorita talentului sau iesit din comun a ajuns sa joace in Bundesliga, la Vfb Stuttgart.


Mario Gomez s-a nascut in Baden-Württemberg, dar tatal sau provine dintr-o mica localitate din Spania. Lukas Podolski, Miroslaw Klose si Piotr Trochowski s-au nascut in Polonia si locuiesc in Germania din copilarie. Tatal lui Jerome Boateng e din Ghana, cel al lui Sami Khedira din Tunisia, iar Dennis Aogo este nigerian.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit