De'ale scolii

Flori si plante de Craciun

Cine vrea sa aiba noroc in anul care vine, rupe de ziua Sfintei Barbara crengute din copaci si le pune intr-o vaza. De Craciun infloresc ramurile de cires sau cele de alun. Si alte plante infloresc in acest moment: steaua Craciunului si vascul.

Steaua Craciunului este o planta mai ciudata. La prima vedere, pentru necunoscatori, aceasta planta are flori mari, cu petale rosii. Ei bine, nu. Ea este o tufa cu frunze de culoare verde-inchis si cu flori mici cat boabele de mazare, asezate in varful tulpinilor. Ele devin galbene atunci cand se deschid. Frunzele de langa ele iau culoarea rosie numai cand planta este inflorita.

Cu 200 de ani inainte de nasterea lui Iisus Hristos, druizii foloseau vascul pentru a sarbatori sosirea iernii. Acestia adunau aceasta planta verde si o foloseau pentru a-si decora locuintele.Ei credeau ca planta avea puteri vindecatoare. De asemenea, scandinavii considerau ca planta este un simbol al pacii si al armoniei. Despre vasc legenda spune: cine se saruta sub el se va casatorii curand.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit