De'ale scolii

Cat timp poate o persoana sa ramana treaza?

Recordul ii apartine lui Randy Gardner, care la varsta de 17 ani a rezistat fara sa doarma 264 ore (aproximativ 11 zile). Acest lucru este adevarat, insa ar fi interesant cat ar putea o persoana sa ramana treaza si in acelasi timp, toate caracteristicile sale sa ramana normale.

Cred ca ar fi mult mai greu ca in acest timp (in care realizezi experimentul) sa faci si alte activitati care mai mult sau mai putin te obosesc. Spun asta pentru ca e o diferenta atunci cand nu faci nimic, pregatindu-te fizic si psihic pentru acest experiment, fata de atunci cand mergi la scoala, te antrenezi etc. timp de trei zile si te mai astepti sa si rezisti fara somn. Toate persoanele implicate in acest experiment au evidentiat pierderi progresive de concentrare. Recuperarea lor a venit dupa o noapte sau chiar doua de somn.

Personal nu mi-am propus niciodata sa fac vreun astfel de experiment, insa, de exemplu, in timpul unei calatorii mai lungi (de o zi-doua) sau la vreo petrecere care dureaza pana in ziua urmatoare, am reusit sa raman treaz destul de mult, dar cu momente de atipiri. Voi ati experimentat ceva asemanator? Cum vi se pare recordul mondial atins de Randy Gardner?
(sursa)

1 comments:

mirunab spunea...

când am citit titlul mărturisesc că m-am gândit la cât timp poate o persoană să nu bea ...:)) (fiecare cu perspectiva lui)
sincer, nici eu nu mi-am propus să nu dorm şi nici nu cred că aş rezista prea mult în picioare, mai ales că sunt una dintre norocoşii care pot dormi oriunde, oricum şi oricând. (când aveam şapte ore pe zi, prindeam şi câte un nani de vreo zece minute în ultimele pauze.)
nu ştiu dacă băiatul e de invidiat. aidică, probabil că a făcut bani din asta; totuşi eu nu mi-aş risca sănătatea.

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit