De'ale scolii

Cat timp poate o persoana sa ramana treaza?

Recordul ii apartine lui Randy Gardner, care la varsta de 17 ani a rezistat fara sa doarma 264 ore (aproximativ 11 zile). Acest lucru este adevarat, insa ar fi interesant cat ar putea o persoana sa ramana treaza si in acelasi timp, toate caracteristicile sale sa ramana normale.

Cred ca ar fi mult mai greu ca in acest timp (in care realizezi experimentul) sa faci si alte activitati care mai mult sau mai putin te obosesc. Spun asta pentru ca e o diferenta atunci cand nu faci nimic, pregatindu-te fizic si psihic pentru acest experiment, fata de atunci cand mergi la scoala, te antrenezi etc. timp de trei zile si te mai astepti sa si rezisti fara somn. Toate persoanele implicate in acest experiment au evidentiat pierderi progresive de concentrare. Recuperarea lor a venit dupa o noapte sau chiar doua de somn.

Personal nu mi-am propus niciodata sa fac vreun astfel de experiment, insa, de exemplu, in timpul unei calatorii mai lungi (de o zi-doua) sau la vreo petrecere care dureaza pana in ziua urmatoare, am reusit sa raman treaz destul de mult, dar cu momente de atipiri. Voi ati experimentat ceva asemanator? Cum vi se pare recordul mondial atins de Randy Gardner?
(sursa)

2 comments:

mirunab spunea...

când am citit titlul mărturisesc că m-am gândit la cât timp poate o persoană să nu bea ...:)) (fiecare cu perspectiva lui)
sincer, nici eu nu mi-am propus să nu dorm şi nici nu cred că aş rezista prea mult în picioare, mai ales că sunt una dintre norocoşii care pot dormi oriunde, oricum şi oricând. (când aveam şapte ore pe zi, prindeam şi câte un nani de vreo zece minute în ultimele pauze.)
nu ştiu dacă băiatul e de invidiat. aidică, probabil că a făcut bani din asta; totuşi eu nu mi-aş risca sănătatea.

文章 spunea...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit