De'ale scolii

Cartoful, alimentul viitorului

In ultimii ani, pretul alimentelor, inclusiv cel al cerealelor, a crescut substantial pe plan mondial, ca urmare a maririi productiei de biocombustibili. Anul 2008, a fost declarat de Organizatia Natiunilor Unite anul cartofului, cu intentia de a incuraja cultivarea acestei plante pentru a reduce foametea declansata in regiunile subdezvoltate de scumpirea globala a alimentelor. Motivul acestei actiuni a fost faptul ca, dintre alimentele cel mai putin afectate de criza, cartoful reprezinta o solutie excelenta din multe puncte de vedere.

Folosit pentru hrana in muntii Anzi de 8000 de ani si adus in Europa in secolul XVI, cartoful poate fi cultivat cu usurinta chiar pe terenuri aride in mai toate regiunile lumii si ofera prin tuberculul sau un aliment valoros care contine carbohidrati, proteine, vitamina C, fibre si potasiu. China este tara care produce azi cei mai multi cartofi din lume.

2 comments:

Cosuri de fum ceramice spunea...

Mi-a placut articolul tau, sincer nu stiam ca China este tara care produce cei mai multi cartofi din lume, mersi pentru informatie.

Jocuri spunea...

Din pacate acest aspect nu se aplica si acum, cand pretul cartofului este mai mare decat al merelor de import.

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit