De'ale scolii

Politica online este foarte importanta

Fara internet, politicienii nu ar mai avea cui sa se adreseze, rezulta din statisticile publicate la Berlin de Asociatia Germana pentru IT, Comunicatii si Noile Medii (BITKOM). Mesajul postat pe youtube de vicepresedintele Partidului Social Democrat din Germania (SPD), Andrea Nahles, a fost vizionat in decurs de o luna, de peste 47.000 de persoane. Pe "Open Reichstag", asa cum se numeste aceasta platforma de comunicare online, inaugurata recent de postul de televiziune ZDF, in colaborare cu youtube, politicienii germani pot transmite si receptiona mesaje video, direct catre si de la potentialii lor alegatori.

Oricare partid, indiferent de orientarea sa politica, ar avea sanse nule la alegeri, daca nu si-ar asigura o prezenta constanta pe internet, considera 44% din germani. Pentru tineretul german, internetul a devenit sursa numarul unu de informare, in ceea ce priveste subiectele politice. 77% din tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 29 de ani urmaresc aproape in exclusivitate online noutatile de pe scena politica.

Mai mult decat atat, internetul ar putea deveni instrumentul central al unei democratii directe, au declarat reprezentantii BITKOM. Conform statisticilor, 39% dintre germani isi doresc sa participe activ la deciziile politice. Un procentaj semnificativ - 63% dintre persoanele sub 29 de ani- ar dori sa comunice cu politicienii prin E-Mail, 43% ar prefera sa-i contacteze prin telefon sau fax, iar 37% le-ar face propuneri reprezentantilor lor, in cadrul unor intalniri personale.

81% dintre cititorii interesati de noutatile politice se informeaza de pe paginile electronice ale celor mai renumite publicatii sau canale de televiziune. In plus, comunitatile online, de genul Facebook sau Xing, blogurile si forumurile, devin elemente din ce in ce mai importante pentru dezvoltarea culturii politice, in contextul in care acestea mijlocesc o interactiune directa intre politicieni si potentialii lor votanti, considera specialistii Asociatiei Germane pentru IT, Comunicatii si Noile Medii.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit