De'ale scolii

Cum se mananca cu betisoare chinezesti

China are una dintre cele mai bogate mosteniri culinare de pe Pamant. Mancarea chinezeasca solida se mananca cu betisoare, iar cea lichida cu o lingura cu fundul plat, (de obicei ceramica). Chinezii cosidera ca este barbar a avea un cutit la masa, din aceasta cauza mancarurile sunt preparate in bucatele mici, gata pentru a fi culese si mancate. Spre deosebire de mancarurile vestice, unde proteina animala este principalul fel de mancare, carbohidratii (proveniti din orez, mantou, taitei) sunt ingredientul principal intr-o mancare chinezeasca.

Betele chinezesti se folosesc pentru mancat bucati de carne. legume, orez etc. Originale din China aceste ustensile de mancat se folosesc in China, Japonia, Corea, Taiwan si Vietnam. Se gasesc bete chinezesti fabricate din lemn (in special bambus), metal, ceramica, plastic si os (in special fildes). Perechile de bete de lungime mare (30-40cm) se folosesc la gatit iar cele "normale" se folosesc si la mancat si la gatit. Betele chinezesti au sectiune rotunda in varf iar in zona in care se tin cu mana au sectiune patrata.





0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit