De'ale scolii

Cel mai mare oras din Africa

Cairo este cel mai mare oras din Africa, cu cea mai numeroasa populatie (15 milioane) a lumii mohamedane si este situat la 161 km de Marea Mediterana, pe cele doua maluri ale Nilului, la marginea desertului. Orasul Cairo este capitala Egiptului. Cele mai cunoscute atractii turistice ale orasului sunt monumentele si relicvele Egiptului din perioada faraonilor. Pe primul loc din acest punct de vedere, se situeaza Muzeul de Antichitati Egiptene. Cele mai apreciate piese ale colectiei sunt comorile gasite in mormantul lui Tutankhamon si cele 12 mumii expuse in boxe in vid. Dat fiind faptul ca muzeul are foarte multe de oferit va recomand sa-l explorati cel putin timp de doua zile.

Cele mai faimoase monumente ale Egiptului - piramidele si Sfinxul - nu sunt in Cairo, ci in suburbia Gizeh. Vizitati neaparat Piramida lui Keops, una dintre minunile lumii antice. Puteti vizita si celalte piramide care sunt la o zi distanta sud de Gizeh, la Saqqara si Dashur. Acestea din urma sunt mai putin frecventate de turisti, asa ca va puteti bucura de o vizita mai linistita. Cairo contine o colectie exceptionala de monumente musulmane din diferite epoci si in diferite stiluri arhitecturale. Orasul are peste o duzina de moschei, cele mai interesante fiind Moscheile Ibn Tulun, Al-Azhar, Sultan Hasan si Muhammad Ali.

Cartierul copt din Orasul Vechi este o experienta deosebita fata de restul orasului. Unele dintre cele mai vechi cladiri din Cairo se gasesc aici, inclusiv cateva biserici, ca Al-Muallaqa sau Biserica Sf. Gheorghe.
1 comments:

Anonim spunea...

ms mult dar nu mia fost de folos

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit