De'ale scolii

100 de ani de Jugendherberge in Germania

Ce este o Jugendherberge? Jugendherberge este un hostel, un loc de cazare confortabil şi ieftin, amenajat special pentru cei ce calatoresc cu rucsacul in spate si au nevoie de adapost pentru o noapte sau doua. In anul 2009, la 100 de ani de la prima Jugendherberge, in intreaga lume exista peste 5000 de astfel de mici hoteluri.

Se intampla in vara lui 1909. Profesorul Richard Schirrmann si elevii sai pornisera intr-o drumetie de opt zile, carandu-si in spate rucsacurile prin muntii din Sauerland. In prima noapte a calatoriei, grupul a gasit adapost la o ferma; dar intr-a doua noapte, cea de 26 august, in toiul unei furtuni, Schirrmann si elevii sai au ratacit prin ploaie si vant in cautarea unui adapost ore in sir.

Revenit acasa, profesorul a scris un eseu, publicat in ziarul Kölnische Zeitung: "Unde putem gasi adapost confortabil si accesibil armatei de elevi calatori?" Trei ani mai tarziu, Richard Schirrmann infiinta prima Jugendherberge in cetatea Altena din landul german Nordrhein - Westfalen. Dupa alti cinci ani, peste 500 de hanuri pentru tineri impanzeau deja Germania. Astazi, in intreaga lume exista peste 5000 de astfel de hosteluri.

1 comments:

cristian spunea...

Am adaugat si eu.
Multumesc

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit