De'ale scolii

Timpul liber in Germania

Se spune ca nemtii sunt harnici si lucreaza mult? Oamenii de stiinta au descoperit ca nemtii - comparativ cu alte tari - au mult timp liber si in acest timp liber se bucura si sunt fericiti. Strainii spun ca germanii sunt foarte ingrijiti, harnici... Faptul ca acest lucru nu este foarte adevarat, este demult clar. Acum oamenii de stiinta de la organizatia OECD furnizeaza inca o dovata. Ei au remarcat ca nemtii au prea mult timp liber.

Fiecare om care lureaza in Germania are in medie sase ore si treizeci de minute de timp liber pe zi. Asta este fara servici, scoala, teme, toate mesele zilei si somn. In alte tari oamenii nu au atat de mult timp liber. Dar este important si cum iti petreci timpul liber.

Aproape o treime din timpul liber in Germania se petrece in fata televizorului sau ascultand la radio stiri, muzica... Asta este intradevar mult, dar mult mai putin decat in SUA sau Mexic. Acolo oamenii isi petrec o jumatate din timpul liber astfel. In Germania multi oamenii fac plimbari prin parc cu bicicleta sau pe jos, fac sport (cum ar fi innotul, joggingul sau mersul pe bicicleta) si se intalnesc cu alti prieteni. Interesant este ca nemtiilor le trebuie pentru a fi odihniti, in medie, numai opt ore si zece minute. De exemplu, francezilor le trebuie, in medie, patruzeci de minute mai mult.


0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit