De'ale scolii

Majoritatea nemtilor considera ca tinerii sunt prost crescuti

Ministrul Federal al Familiei, Ursula von der Leyen, a prezentat la Berlin studiul "Generationen Barometer 2009" (Barometrul Generatiilor 2009). Copiii si tinerii sunt prost crescuti, considera majoritatea germanilor, respectiv 60% din cei care au participat la studiul publicat de ministrul Ursula von der Leyen.


Stilul de viata al secolului 21, impune un mod de educatie a copiilor semnificativ diferit fata de cel oferit de generatiile anterioare. Comunicarea a inlocuit in cele mai multe familii pedepsele aplicate copiilor in trecut iar dezvoltarea personalitatii copiilor este mai importanta acum decat impunerea unui anumit comportament de catre parinti. Copiii care pun cel mai mult pret pe valori clasice, cum ar fi respectul si politetea, sunt cei care au crescut in familii cu 3 sau 4 generatii si au petrecut mult timp cu bunicii, rezulta din studiul publicat la Berlin.

Desi in prezent parintii dedica mai mult timp copiilor decat in urma cu 50 de ani de exemplu, 67% dintre acestia considera ca educatia este o atributie extrem de dificila. Problemele cu care cei mai multi dintre parinti se confrunta in ultimii ani sunt dependenta copiilor de televizor si internet, consumul de alcool si tigari de la varste mult prea mici si lipsa activitatilor sportive, care de multe ori duce la obezitate. Timpul petrecut impreuna, a declarat ministrul von der Leyen, este elementul central al stabilitatii unei familii."Cheia unei familii fericite este timpul. Atunci cand putem acorda timp familiei, ii acordam stabilitate si siguranta. Prin timpul dedicat familiei creste calitatea relatiei copii-parinti", a spus Ursula von der Leyen.

Ministrul Federal al Familiei a subliniat faptul ca in prezent educatia religioasa nu prezinta nicio importanta pentru aproape jumatate din populatie, 48%. Totusi, din raspunsurile la chestionare rezulta ca parintii isi doresc ca copiii lor sa invete lucruri despre religie.
"Valorile respect, dragoste si devotament sunt considerate elemente cheie in cresterea copiilor, asa cum rezulta din acest studiu. Am constatat dorinta de a ajuta, de a fi alaturi, atat la fete cat si la baieti. Acestea sunt de fapt valori clasice religioase. Este de fapt ceea ce promoveaza biserica si religia." Ministrul von der Leyen a mai afirmat ca sprijinul de la nivel politic are un rol deosebit de important in dezvoltarea familiei, respectiv garantarea orelor flexibile de munca, a locurilor suficiente in gradinite si mai multa implicare din partea profesorilor in educatia copiilor.

1 comments:

miru be spunea...

aşa e tinerii,domn'le ,neeesimţiţi.

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit