De'ale scolii

Giovanni Virginio Schiaparelli

Cu Google invatam multe chestii interesante. Astazi logo-ul lui Google arata o imagine despre Giovanni Virginio Schiaparelli. Dar cine este Giovanni Virginio Schiaparelli?

La data de 14 martie 1835 s-a nascut Giovanni Virginio Schiaparelli, unul dintre cei mai mari astronomi si cercetatorii in istoria stiintei din lume. Schiaparelli a absolvit in 1854 la Universitatea din Torino in domeniul stiintelor de inginerie, arhitectura si hidraulica. Pentru putin timp, el a facut in privat studii de astronomie, matematica si limbi straine. In 1856, Giovanni

Virginio Schiaparelli
, a obtinut o pozitie de profesor de matematica la o scoala primara din Torino. Pentru a deveni un astronom, el a studiat din 1857, timp de doi ani de la Observatorul de la Berlin. El a lucrat inca un an la Observatorul Pulkovo, seful lui fiind Wilhelm Struve. In 1860 Schiaparelli s-a intors in Italia, pentru a ocupa la Milano, la Osservatorio Astronomico di Brera o pozitie ca "secundo astronomo".


El a devenit celebru prin observatiile lui despre Planeta Marte in anul 1877. De abia in anul 1879 au cercetat oamenii de stiinta. El a descoperit Planeta Marte, asa au aparut romanele stintifico-fantastice si un mit despre oamenii de pe Marte. In anul 1894 Percival Lowell a construit Observatorul din Flagstaff, in Arizona pentru a explora mai cu atentie Planeta Marte si viata pe aceasta planeta.

Cercetarile astronomice ale lui Schiaparellis se aseamana si la Planeta Mercur, Planeta Venus si Soarele. Un crater de pe Luna, Mercur si Marte a fost numit dupa el. Din anul 1870, a fost membru al Accademia dei Lincei, iar in 1872, a fost decorat cu medalia de aur de la Royal Astronomical Society.

9 comments:

Anonim spunea...

Astazi mai este un eveniment despre cineva foarte cunoscut. (un fizician) Stii cumva despre cine este vorba?

Unknown spunea...

Astazi se implinesc 130 de ani de la nasterea lui Einstein. Albert instein s-a nascut in Germania, la Ulm, pe 14 martie 1879. El a crescut la München.

Este bine?

Anonim spunea...

Nu mai avea rost sa scrii despre Einstein pentru ca au scris totii: ziare, bloguri... Acest post despre Giovanni Virginio Schiaparelli a fost interesant. Eu nu stiam cine a descoperit planeta Marte. Nici nu stiam cine este acest om.

Anonim spunea...

Da ai ghicit despre cine era vorba. Bravo!

Anonim spunea...

Nici eu nu am auzit despre Giovanni Virginio Schiaparelli. Interesant. Nu stiam ca el a descoperit planeta Marte.

Unknown spunea...

Pai pana sa vad ca Google are logo-ul cu Giovanni Virginio Schiaparelli , nici eu nu stiam cine este. M-am mirat de ce ne arata Google aceasta persoana.

Anonim spunea...

Unul dintre posturile cele mai bune din ultima perioada. Felicitari!

Unknown spunea...

@anonim: Multumesc! Ma straduiesc.

文章 spunea...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit