De'ale scolii

Cele mai frumoase gradini zoologice din Europa

In Europa, gradinile zoologice adapostesc foarte multe specii de animale, unelor dintre ele oferindu-le conditii identice cu cele naturale. In afara de scopul turistic pe care il au, gradinile zoologice reprezinta o modalitate eficienta de conservare a speciilor pe cale de disparitie. In 2007, au existat peste 16 mii de specii pe cale de disparitie, iar numarul devine din ce in ce mai mare.

Iata cele mai renumite gradini zoologice din Europa:

Der Berliner Zoo din Germania

Infiintata la 1. August 1844, gradina zoologica din Berlin este cea mai veche gradina zoologica din Europa. O parte din colectia de mare care se afla la Berlin, este alcatuita din ei de mare, elefanti africani, vulturi egipteni, foci si pinguini, precum si alte pasari rare sau animale pe cale de disparitie. Gradina este vestita printre turisti printr-o casa care simuleaza ploaia din jungle si prin Arctic Polarium unde vizitatorii pot avea contact direct cu pinguinii. Pinguinii chiar traiesc pe gheata si in apa.

Basel Zoo din Elvetia

Aceasta gradina zoologica ce dateaza din 1874 gazduieste peste 6000 de animale, 600 de specii, printre care: hipopotami, magarusi salbatici din Somalia, carabusi exotici si multe alte animale spectaculoase. Gradina se mai lauda cu un vivariu deosebit ce prezinta evolutia vietii pe pamant. Gradina zoologica Basel Zoo aduna anual aproximativ 1 milion de vizitatori.

Prague Zoological Garden din Cehia

Aceasta gradina adaposteste peste 4500 de exemplare din peste 600 de specii de animale. Ce se poate vedea aici? Girafe pe cale de disparitie, soparle komodo, broaste testoase tip leopard, cea mai mica specie de caprioare din lume si multe altele pe o suprafata ce nu depaseste 45 de hectare.

Chester Zoo din Anglia

Gradina zoologica Chester a fost infiintata in 1934. Aceasta gradina pune la dispozitia animalelor peste 44 de hectare de teren. Gradina este renumita pentru impresionanta colectie de elefanti asiatici si cea mai mare zona imprejmuita destinata urnagutanilor.

Beauval Zoo din Franta

Aceasta gradina dateaza din 1980 si adaposteste 4000 de animale si peste 2000 de specii de pasari aduse din toata lumea. Printre acestea mai convietuiesc animale exotice printre care girafe, maimute, tigri albi, lamantini.









3 comments:

Anonim spunea...

Eu am fost la acvariu la Berlin. A fost foarte frumos. Nu am mai avut timp pentru gradina zoologica.

Unknown spunea...

Eu am reusit sa vad si acvariul si gradina zoologica. Am ajuns de dimineata la Berlin ca sa le pot vedea. Der Berliner Zoo este foarte mare si are foarte multe animale. Iti recomand sa il vizitezi.

Anonim spunea...

Eu am fost la Prague Zoological Garden, in Cehia. Dupa ce am vazut jumatatea gradinii zoologice, baiatul meu s-a plictisit si a vrut sa mergem acasa. Si Prague Zoological Garden este mare.

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit