De'ale scolii

Haga, Den Haag

Haga, este sediul guvernului a Tarilor de Jos. Este situata in provincia Olanda de Sud, in vest, a carei resedinta este. Haga este sediul de facto al guvernului olandez, dar nu este capitala Olandei, rol desemnat prin constitutie orasului Amsterdam. Haga este sediul camerelor superioare (Eerste Kamer) si inferioare (Tweede Kamer) a parlamentului olandez (Staten-Generaal). Regina Beatrix a Olandei are resedinta si biroul de lucru la Haga, iar toate ambasadele statelor straine sunt situate aici.

In centrul orasului Haga se afla cateva cladiri guvernamentale dragute, conace statale (apartinand unor ambasadori si ambasade) si muzee bune (Mauritshuis, Panorama Mesdag) ce apartin de Amsterdam si Rotterdam. O zi frumoasa merita sa fie petrecuta in statiunea Scheveningen de pe plaja, care de fapt face parte din oras. Avand o faleza si un cazino, este una dintre cele mai elegante statiuni din Olanda.

In Haga se afla cate organizatii internationale precum Tribunalul Penal International pentru fosta Iugoslavia, Curtea Penala Internationala si Curtea de Justitie Internationala, toate asociate cu Natiunile Unite. Acestea fac din Haga o prezenta internationala constanta.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit