De'ale scolii

Cobza arabeasca in logo-ul lui Google

Cobza este un instrument muzical cu coarde ciupite de provenienta populara. Este raspandita in Europa rasariteana si face parte din familia lautei.

Are o cutie de rezonanta bombata pe a carei fata se afla deschideri inguste ce creeaza un sunet sec, caracteristic. Este folosita mai ales pentru acompaniament si mult mai rar ca instrument solistic.

Deci cobza arabeasca este un instrument cu aceleasi caracteristici ca ale unei cobze obisnuite, singura diferenta o face locul de provenienta, de prin Arabia.
Cobza arabeasca se afla acum in logo-ul lui Google.


9 comments:

subtitrari spunea...

din cauza logoului imi mergea geru google :((

oferte turism spunea...

Google stiam ca inseamna 1 urmat de un milion de zero-uri. Ce legatura are asta cu o cobza arabeasca nu prea vad. Dar acum ce sa mai spunem, i se permite orice pentru ca da cele mai bune rezultate la cautari :)

Ordbok Norsk spunea...

Nice reading. Nice piece of info, looking forward to your feed updates…

Jachete Barbati spunea...

Am vazut si eu acel logo, mi se pare dragutz. A fost si un logo de Craciun, cu foarte multe imagini din intreaga lume. Mie imi place acest mod de a te atrage sa afli cate ceva despre lumea acesta.

Treninguri Originale spunea...

Acesta initiativa Google prinde bine pentru cultura generala. Mai dam un ckick si aflam cate ceva din trecutul omenirii.

Televizoare LCD spunea...

Eu nu stiam nimic in legatura cobza arabeasca pana am vazut logo-ul de la Google. Iata ca si din curiozitate poti descoperi lucruri bune.

Sacouri Dama spunea...

Eu credeam ca sunt diferente mari intre cobza arabeasca si cea obisnuita. Mersi pentru "luminare".

Filmari Nunti Bacau spunea...

Este buna initiativa lui Google. Mai aflam si noi una alta, macar asa din curiozitate. Dar ma gandesc ca poate sta altceva in spatele acestor afisari. Poate Google ne testeaza sa vada cati dau click cand apare ceva pe Google. Eu zica ca planuieste ceva in viitor.

Masaj erotic spunea...

un lucru pe care nu-l stiam...adica ca exista diferente intre cele doua

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit