De'ale scolii

Exista Mos Nicolae si Mos Craciun sau nu? Unde locuieste Mos Craciun si de unde vine Mos Nicolae?

Sfantul Nicolae s-a nascut in Orientul Mijlociu la 350 de mile nord de Bethlehem. Istoria si legendele legate de Sfantul Nicolae se intrepatrund, dar se cunoaste cu certitudine ca a trait in secolul al IV-lea, a fost cardinal de Myra (acum aflata pe teritoriul Turciei) si a fost recunoscut si onorat ca sfant incepand cu secolul VI. Nu mai putin de 21 de "miracole" ii sint atribuite, Sfantul Nicolae devenind cunoscut pentru credinta, zelul si dragostea pentru semeni, si in special pentru copii. Nicolae provenea dintr-o familie instarita, iar la moartea ambilor parinti (era inca copil) a mostenit intreaga avere, pe care s-a hotarat sa o foloseasca in scopuri umanitare si sa-i ajute pe cat mai multi oameni nevoiasi.



Mos Craciun este foarte batran. El s-a nascut acum multe sute de ani, nimeni nu mai stie cand si unde anume. Lumea mai demult credea ca Mos Craciun moare in fiecare iarna si se naste iar si iar. Si ca odata cu el chiar si soarele moare si reinvie, sub forma unui copil. Astfel, in fiecare an, in seara de Craciun, Mosul e batran tare, iar la miezul noptii el moare cateva clipe si renaste prin pruncul Iisus Hristos. In acelasi timp, toata lumea reintinereste, se umple de viata si de bogatie: de aceea Mos Craciun aduce daruri cu el. La inceput, cand nu erau atatea jucarii pe lume, Mosul aducea dulciuri, mere, nuci sau papusi. Casa lui Mos Craciun, asa cum stie toata lumea, se afla la Polul Nord, in tinuturi de zapada si de gheata vesnica. Este o tara alba, curata si frumoasa, ca sufletele de copii. Acolo se zice ca se afla un arbore urias, langa steaua polara, unde se intalneste cerul cu pamantul. In fiecare seara de Ajun, Mos Craciun pleaca prin lume cu daruri. El vine pe o saniuta trasa de reni care pot zbura pe cer. De obicei, Mosul intra pe furis, dupa ce copilasii au adormit. Vine pe fereastră sau pe usa, coboara pe horn si lasa darurile langa bradul impodobit.


10 comments:

Jocuri Online spunea...

pentru a fi Craciunul frumos toti ar trebui sa ne consideram Mos Craciun si sa facem cadouri :D

Boiler cu doua serpentine spunea...

Bineinteles ca exista Mos Nicolae si Mos Craciun! Daca ne mai intrbam mult de unde vin, unde se duc trece tot farmecul sarbatorilor!

Filme Noi spunea...

abia astept Craciunul sunt cele mai frumoase sarbatori :D

Cabinet psihologic spunea...

Exista Mos Craciun si Mos Nicolae in special pentru copii. Asteptam cu totii sarbatorile de iarna cele mai frumoase sarbatori din an.

parchet stratificat spunea...

Fiind copil , e placut sa crezi in asa ceva, si mai ales cand iti lasa daruri , esti tare bucuros. Iar, ca adult te simti bine sa fi Mos Craciun sau Mos Nicolae, pentru cineva. Sa vezi bucuria care-l cuprinde pe cel care a fost vizitat de Mos!

firma contabilitate spunea...

Uneori si acum al mai asteptam pa nea Moss Niculaie si Mos Craciun .....de ar veni ei cu speranta de bine pt noi romani ....ce bine ar fi ...

Anonim spunea...

evident ca exista mos craciun si mos nicolae!!!!daca ar fii parontii de ce s-ar mai feri sa ne spuna ca nu exista????

Anonim spunea...

Eu nu cred ca exista Mos Craciun sunt povesti de adormit copii 1,2,3,4,5,6.

NICOLETA spunea...

MOS CRACIUN EXISTA PENTRU COPIII MICI.AIA MARI STIU POVESTEA ESTE O POVESTE .HA,HA.

Anonim spunea...

Eu cred ca exista si il IUBESC si am INCREDERE in el cu ADEVARAT!!!!!!!!!

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit