De'ale scolii

Cel mai mare oras din india - Care este cel mai mare oras al Indiei?

Mumbay, fost Bombay, este capitala statului indian Maharashtra si este cel mai populat oras al Indiei. Mumbay este situat pe o insula in apropierea coastei vestice a Indiei. Cu o populatie metropolitana estimata de 17 milioane de locuitori (2005), este a treia cea mai mare zona metropolitana din lume, iar impreuna cu orasele satelite invecinate formeaza una dintre cele mai populate aglomerari urbane. Orasul, care are un port adanc natural, este totodata cel mai mare port din India vestica, desfasurand jumatate din traficul de pasageri al Indiei.

Mumbay este capitala comerciala a Indiei si gazduieste importante institutii financiare cum ar fi Banca Indiei, Bursa de marfuri Bombay si sediile grupate ale multor companii indiene. Cu mari oportunitati de afaceri si un nivel de trai relativ ridicat, Mumbay a atras oameni din intreaga Indie si din Asia de sud, transformandu-se intr-un oras cosmopolit cu numeroase comunitati si culturi. In Mumbay este situat Bollywood, epicentrul hindi al industriei de film si televiziune, care produce anual cel mai mare numar de filme din lume. Mumbay este unul dintre putinele orase care gazduieste pe teritoriul sau un parc national.

4 comments:

Panouri solare spunea...

Un articol interesant despre un oras la fel de interesant.Eram curios sa stiudaca Mumbay este mai mare si decat capitala Indiei New Delhi.

Pompe cu tocator spunea...

Un articol din care ai multe de invatat, nu stiam prea multe despre India, dar din acest articol am invatat cate ceva.

Fane spunea...

Foarte bun articolul. Multumim Alexandru

anunturi auto spunea...

Daca mergeti prin mumbay, o sa ramaneti uimit de cat de mult se construieste. Are cartiere foarte frumoase, ramai uimit sa iti dai seama ca luxul nu e chiar asa de scump aici. Cu toate astea, mumbay-ul are foarte multe parti negative, ex: mafie puternica, aglomeratie, servicii slabe, etc

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit