De'ale scolii

Rock am Ring 2010 Germania: 25 de ani

Undeva in muntii Eifel este un orasel de circa 3000 de locuitori. Atractia lui turistica se afla ceva mai la deal de orasul propriu-zis, la cativa kilometri. Nu se vede de jos - in schimb se aude, de jur imprejur. De 25 de ani, pe circuitul automobilistic Nürburgring din Adenau se organizeaza Rock am Ring. Pe 3 iunie incepe editia din acest an a festivalului.

In jur de 80.000 de rockeri vin, in fiecare an, la cel mai mare festival de rock din Germania. Ceea ce, desigur, nu poate fi decat o veste buna pentru comerciantii din Adenau. Hotelul Sonnenhof a fost rezervat cu saptamani bune inainte de deschiderea weekend-ului prelungit in care are loc editia din acest an. A fost in intregime ocupat de echipa MTV inainte de orice alt turist, la sfarsitul fiecarei editii - cu un an inainte. Pretul unei camere duble este de 180 de euro pe noapte.

Majoritatea celor veniti la Rock am Ring stau, insa, in corturi. Coboara doar si se aprovizioneaza de la supermarketul din centru. In aprilie s-au vandut deja toate cele 55.000 de bilete initial planuite, asa ca, recalculandu-si posibilitatile, gazdele au decis o suplimentare cu 10.000. Pentru cele patru zile de festival, un tichet a costat 250 de euro.

UPDATE (4 iunie 2010): la festival au participat 80.000 de oameni!

2 comments:

vopsele lavabile spunea...

Mamamioa cei acolo frate oricum cred ca merita sa mergi acolo pentru Rock am Ring.

Anunturi Bucuresti spunea...

oaw. 80.000 de oameni? Oamenii ăștia greu îi strângi. Doar la meciurile lu Barca, sau echipe mari..

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit