De'ale scolii

Campionatul European de fotbal 2016: Candidati, stadioane si reguli pentru Euro 2016

Trei tari au ramas in lupta pentru organizarea turneului final al Campionatului European de fotbal din 2016. Gazda va fi cunoscuta vineri, cand, la Geneva, UEFA va decide intre Franta, Italia si Turcia. Norvegia si Suedia isi depusesera si ele, impreuna, candidatura, dar s-au retras. Euro 2016 va aduce si unele modificari in sistemul competiţional.

Pentru prima oara, la Campionatul European vor fi prezente 24 de natiuni, in loc de 16, cate participa de cateva editii. Turneul va fi deschis de o runda a grupelor - sase a cate patru echipe. Primele doua clasate merg, apoi, intr-o a doua faza de meciuri fiecare cu fiecare, optimile fiind organizate in patru grupe a cate trei tari. Fazele urmatoare se joaca in sistem eliminatoriu.

Turneul final va dura cu o saptamana in plus peste cele trei ale editiilor din urma. Calificata direct va fi doar tara gazda. Celelalte 23 de selectionate trebuie sa treacă prin filtrul calificarilor, programate sa se desfasoare intre august 2014 si noiembrie 2015. Noua stadioane, dintre care sase noi-nouţe - asa a promis Turcia. Meciul de deschidere si finala urmeaza să fie gazduite de stadionul olimpic Atatürk, care, pana la data turneului final, ar urma sa suporte 83.000 de spectatori.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit