De'ale scolii

Scannere corporale in curand pe toate aeroporturile europene?


Dupa atentatul esuat asupra unui avion de pasageri cu destinatia Detroit, autoritatile din intreaga lume isi pun o serie de intrebari. Toate intrebarile au fost discutate la reuniunea ministrilor de Interne ai statelor membre ale Uniunii Europene din Spania. In prezent, fiecare tara europeana decide pe cont propriu care sunt standardele de securitate de pe aeroporturi. In urma recentului atentat, unele (de exemplu Olanda sau Marea Britanie) se grabesc sa instaleze scanere corporale. Germania si Franta sunt mai rezervate

In Germania deputatii se intreaba cum va fi o discutie publica in care se propune introducerea scanerelor corporale in fiecare gara, la fiecare supermarket sau in alte locurile publice. Ei sustin ca ceea ce le trebuie cu adevarat sunt forte de ordine bine instruite si perfectionarea schimbului de date si observatia.

Iar in timp ce politicienii dezbat, miercuri (20 ianuarie) a fost declansata alarma generala pe aeroportul din München: dispozitivele de securitate au alertat existenta unei substante explozive in laptopul unui pasager. Identitatea pasagerului a ramas, insa, necunoscută caci barbatul a reusit sa fuga, cu laptop cu tot.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit