De'ale scolii

Un fizician din Germania a venit in Romania ca dulgher

De mai bine de zece ani, catunul Rusesti, judetul Hunedoara, inseamna "acasa" pentru Klaus Baade, un specialist in energie nucleara din Germania, care si-a cumparat o casa in Muntii Apuseni si s-a hotarat sa nu mai plece de pe aceste meleaguri.

"Badea Klaus", asa cum ii spun localnicii, s-a integrat atat de bine in comunitate, incat satenii il trateaza ca pe unul de-al lor. Acesta ne-a povestit ca a muncit la un institut de cercetari nucleare din Germania, pana cand a realizat ca munca sa poate fi periculoasa pentru omenire. Asa ca si-a dat demisia si s-a specializat in dulgherie. A venit apoi in Romania, la invitatia unui bun prieten, Dan Bulz, din Brad, unde s-a indragostit atat de mult de imprejurimi, incat si-a cumparat o casa si aproape 20 de hectare de teren in Rusesti.

Pentru ca doreste foarte mult sa dobandeasca cetatenia romana, Klaus a incercat sa se angajeze dulgher la o firma din Brad, dar a fost respins de medicul psihiatru la testele pentru angajare, pentru ca nu era normal, in viziunea specialistului, ca un neamt sa vina sa munceasca in Romania. El traieste din pensia de 800 de euro pe care o primeste de la statul german.


1 comments:

Anonim spunea...

Daca medicul psihiatru l-a respins pentru asa motiv este el bolnav. Un om vechi care nu intelege ca lumea s-a globalizat.

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit