De'ale scolii

Criza economica nu i-a panicat foarte mult pe germani

Criza economica nu i-a panicat foarte mult pe germani, arata un studiu sociologic publicat la Berlin de compania de asigurari "R+V Versicherung". Locuitorii din Germania se tem totusi de o posibila agravare a situatiei financiare, insa nu mai mult decat in urma cu un an. Cu sau fara criza economica, multi germani se tem ca vor avea mai putini bani, sau ca isi vor pierde locul de munca. Mai mult de jumatate din berlinezi au cosmaruri legate de posibile atacuri teroriste.

Locuitorilor din est le este teama de catastrofe naturale. In schimb, nici unul dintre scenariile amintite nu afecteaza viata privata a germanilor, care pare sa nu le dea acestora mari motive de ingrijorare. Din anul 2007, suma temerilor a ramas constanta. Compania de asigurari "R+V Versicherung" realizeaza anual, din 1991, acest studiu sociologic reprezentativ. Desi temerile in masa sunt de cele mai multe ori influentate de evenimente recente, criza economica nu i-a impresionat prea mult pe germani. Aceasta pentru simplul motiv ca situatia financiara si cresterea somajului ii nelinistesc pe locuitorii Germaniei.

In prezent, 66% din germani cred ca situatia economica se va inrautati, iar 65% se tem de cresterea somajului. In special berlinezilor, dintre care peste 240.000 persoane nu aveau la sfarsitul lunii august un loc de munca, le e frica sa nu fie dati afara de la serviciu. Dar nu e nici pe departe vorba de o panica generala in Germania, in contextul crizei economice, asa cum ar fi fost de asteptat.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit