De'ale scolii

Banii pentru copii

Desi Germania aloca mai multi bani din buget pentru sprijinul familiilor cu copii decat majoritatea statelor OECD, saracia infantila in Germania depaseste media din tarile membre ale organismului ONU dedicat dezvoltarii. Copiii nu cresc in conditii perfecte in nici unul dintre statele OECD, au subliniat la Berlin reprezentantii organizatiei.

Cele mai dezvoltate economii ale lumii se lupta cu criza economica, incalzirea globala sau aprovizionarea cu energie, in timp ce copiii nu fie nu beneficiaza de un sistem de invatamant competent, fie de suficient timp petrecut cu parintii, fie de ingrijire medicala adecvata. Copiilor din Norvegia, Danemarca, Suedia si Austria le sunt alocate cele mai consistente sume din buget: peste 180.000 euro, de la nastere pana la varsta de 18 ani. In coada listei se situeaza Mexicul si Polonia, cu sumele de 24.000, respectiv 43.000 euro pentru fiecare copil.

Germania aloca pentru cresterea copiilor sume cu 20% mai mari decat media in tarile membre: peste 140.000 Euro, pe timp de 18 ani. Mai mult decat atat, 40% din acesti bani reprezinta ajutoare financiare directe, sub forma unor alocatii sau scutiri de la anumite taxe.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit