De'ale scolii

Universitatile din estul Germaniei si cele din vest

Odata cu inceputul noului semestru, salile de curs ale univestitatilor din vestul Germaniei sunt luate cu asalt de noii studenti, in timp ce facultatile din est se lupta pentru fiecare nou venit. Pentru a schimba aceasta stare, guvernul de la Berlin a demarat o campanie publicitara sub deviza "Studiu in estul indepartat". Parte a campaniei este si Universitatea din Leipzig, care ofera elevilor din clasele superioare un tur de trei zile in decursul caruia pot cunoaste facultatea si imprejurimile.

La programul promotional participa elevi din toate colturile Germaniei. Contra sumei de 99 de euro, elevilor li se ofera atat cazare si masa cat si un tur al orasului si cateva cursuri universitare. Studentii pot cunoaste si noi prieteni. Campania "Studiu in estul indepartat" a fost lansata in luna aprilie 2009 exclusiv pe internet. In urmatorii cinci ani, guvernul federal va investi peste 10 milioane de euro in aceasta campanie.

Pe platformele video online precum YouTube au fost lansate cateva videoclipuri. In filmuletele a cate doua minute, doua personaje asiatice - Gang si Ding - prezinta pe scurt faculatile din estul Germaniei - printre care si pe cea din Leipzig. Rectorul universitatii afirma: "Din tot ce a fost aratat privind Universitatea din Leipzig lipseste faptul ca avem cladiri noi noute. De asemenea lipsesc informatiile despre dezvoltarea infrastructurii si a echipamentului media. Acestea sunt temele pe care am fi dorit sa le vedem in campanie".

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit