De'ale scolii

In afacerile cu germanii esti luat in serios

Cu cat poti conta mai mult pe oamenii din jur, cu atat cresc sansele de a avea un nivel de trai ridicat. Institutul German pentru Economie din Berlin (DIW), a realizat un studiu, conform caruia, gradul de incredere reciproca influenteaza dezvoltarea economica.

Din studiul publicat la Berlin si realizat pe un esantion de 11.000 de familii din Germania rezulta ca 14% din germani au incredere foarte mare in persoanele cu care colaboreaza in scopuri profesionale. Aproximativ jumatate dintre cei intervievati au o incredere moderata in altii, iar 39% sunt mai degraba sceptici in relatiile interumane.
"Datele nu s-au schimbat aproape deloc in ultimii cinci ani. Increderea reciproca a germanilor a ramas stabila", a declarat Prof. Jürgen Schupp, unul dintre autorii studiului. Se pare ca persoanele cu studii superioare si cu venituri mari tind sa se bazeze mai mult pe colegi, prieteni, sau chiar pe necunoscuti.
La someri situatia sta cam la fel. Peste 50% din persoanele fara loc de munca nu conteaza mai deloc pe sprijinul altora. In special somerii pe termen lung, spune Schupp, "isi vor recapata increderea numai in momentul in care vor fi reangajati". In ceea ce-i priveste pe imigranti, 43% au declarat ca se pot baza in masura moderata pe seriozitatea celor cu care colaboreaza, in timp ce 13% dintre acestia au incredere foarte mare in altii.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit