De'ale scolii

Faliment rasunator in lumea modei

Celebra casa de moda Escada intra in faliment dupa ce nu a reusit sa gaseasca suficient sprijin printre investitori. Planul de urgenta care ar fi trebuit sa salveze de la disparitie vestita marca de lux Escada cerea actionarilor sa renunte la mai mult de jumatate din investitiile lor, pentru a ajuta compania sa obtina un imprumut bancar de 200 milioane de euro.


Doar 46% dintre actionari si-au dat acordul, mult sub cei 80% care ar fi fost necesari pentru asigurarea supravietuirii pe termen scurt a firmei. Directorii Escada i-au informat miercuri, pe cei 2300 angajati, ca falimentul este deja un fapt.

Margaretha si Wolfgang Ley au fondat la München, in 1978, Escada. Pana in 1990, ea a devenit una dintre cele mai cunoscute marci in lumea modei. Demi Moore putea fi vazuta adesea adoptand stilul Escada, rochiile folosite de ea la decernarea premiilor Oscar atingand pretul de 10.000 de dolari. Din pacate in ultimii ani, designerii nu au prea avut atat de multa inspiratie pentru obiectele de lux.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit