De'ale scolii

Catalogului SUMO realizat de Helmut Newton poate fi admirat la Berlin in 2009

La Berlin poate fi admirat unul dintre cele mai apreciate obiecte de colectie ale secolului 20. Renumitul catalog de fotografie "SUMO", realizat de Helmut Newton in anul 1999, a fost expus pentru prima data publicului. Helmut Newton si-a pus semnatura pe fiecare dintre cele 10.000 de exemplare ale albumului "SUMO"- cel mai renumit catalog de fotografie al secolului 20. Seria celor 400 de lucrari de top ale inegalabilului fotograf berlinez, prezentate intr-un album in format gigant (50 x 70 cm), a devenit, la zece ani de la publicare, o piesa de colectie.

Greutatea "catalogului vedetelor", semnat de Helmut Newton, nu se masoara numai prin cele 35 de kilograme, pe care le cantareste SUMO. Albumul se vinde la licitatii internationale cu sute de mii de euro. Fundatia Helmut Newton a deschis, la Berlin, expozitia purtand numele albumului, care prezinta, pe larg, realizarea celui mai impresionant catalog de fotografie publicat vreodata.

De la deschiderea Fundaţiei Helmut Newton la Berlin, in anul 2004, la numai cateva luni dupa moartea artistului, expozitiile sale au fost vizitate de peste 425.000 de admiratori in vreme ce "Newton Bar", deschis in centrul capitalei germane, in memoria fotografului, a devenit unul dintre cele mai in voga localuri berlineze. Cu ocazia aniversarii a zece ani de la aparitia catalogului gigant SUMO, albumul va fi republicat la editura Taschen, urmând să fie disponibil într-o versiune revizuită, în format obişnuit, în librăriile germane.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit