De'ale scolii

Berlin, destinatia de top a Europei

Berlinul ramane destinatia de top a Europei. Capitala Germaniei este singura metropola europeana care a inregistrat cresteri in turism in perioada de criza, anunta Institutul German de Statistica. Editia din luna iulie a revistei de design H.O.M.E. a prezentat cele mai impresionante hoteluri, restaurante, magazine si muzee din 20 de metropole ale lumii. Berlinul a fost situat in topul oraselor inovative. In ultimii ani, Berlinul a fost una dintre cele mai apreciate destinatii turistice din Europa, iar in ultimele sase luni singura metropola europeana care a inregistrat cresteri in turism, in perioada de criza. Din luna ianuarie a acestui an, pana in iunie, Berlinul a avut mai multi turisti decat locuitori - 3,7 milioane de persoane.

Peste 1.500 de evenimente culturale au loc zilnic in Berlin, in locuri care variaza de la cele mai elegante la cele mai bizare. In timp ce in iunie in Germania au venit in medie cu aproximativ 7% mai putini turisti, in timp ce in alte orase germane statisticile aratau pierderi semnificative, Berlinul a atras cu 12% mai multi vizitatori, comparativ cu aceeasi perioada din 2008. In primele sase luni ale acestui an sosirile in Berlin au crescut cu 2,6%.

Dincolo de evenimentele istorice care au marcat orasul si de diversitatea naturala, Berlinul atrage prin atitudinea extravaganta a locuitorilor, de a ridica orice activitate la rangul de arta. Iar aceasta pentru ca berlinezii, sau, in nenumarate cazuri turistii care, in urma unei scurte vizite, au facut tot posibilul sa devina berlinezi, isi adora pur si simplu orasul. Pana si stilul vestimentar al locuitorilor, design-ul interior al cafenelelor sau al locuintelor pastreaza o linie specifica, deja definita ca fiind "Berlin style".

Nici nu e de mirare, in conditiile in care 11.500 de locuitori ai metropolei se ocupa de design, fotografie, arhitectura sau moda. In capitala germana sunt inregistrate in prezent mai mult de 6.700 de firme de design, iar peste 5.000 de studenti sunt inscrisi la facultatile de arta.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit