De'ale scolii

Canal Grande

Canalul Grande este cel mai mare canal din Venetia. Se intinde pe aproape toata suprafata orasului, de la laguna pana la gara, trece prin centrul Venetiei si se termina la Canalul San Marco, la Piata San Marco.

Canalul Grande, cu numeroasele cladiri care sunt pe fiecare dintre maluri si cu numeroasele gondole, nu poate fi comparat cu nimic. Cea mai importanta "artera" a Venetiei, canalul strabate orasul pe o distanta de aproximativ 4 kilometri. In Canal Grande isi au originea 45 de "rii" (canale mici) si este traversat de 3 poduri: Podul Rialto (din piatra), Podul Scalzi (din fier) si Podul Accademia (din lemn).

De-a lungul Marelui Canal pot fi admirate unele dintre cele mai frumoase palate din Europa, ridicate de bogatii negutatori venetieni. Canalul Grande are de-o parte si de alta cladiri monumentale din caramida si din marmura. Frumusetea deosebita a acestor cladiri se reflecta in apa marii care inconjoara fundatiile acestora. Pe o perioada de o mie de ani Venetia a fost "Poarta Rasaritului" si, fiind cea mai mare putere a comertului pe mare, a purtat titlul de "Regina Adriaticii".


0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit